Nu esti logat!

Login  |  Nu ai cont? Creeaza cont nou!
CAUTA pe site

NOUTATI auto TEST drive din TRAFIC CONSILIER auto SERVICII auto INTERACTIV
stiri

masini noi

concept cars

super cars
test drive

VIP drive

galerii foto

galerii video
subiectul zilei

pe magheru

petrecerea de pietoni

destinatii
consilier juridic

financiar

service / tehnologie

tuning
ghid adrese utile

anunturi second hand

incarcare freon auto

baterie auto
intrebarea zilei

top membri

forum de discutii

contact


Mitsubishi Colt


Scris de green pe 18-09-2007

test drive mitsubishiCe-şi doreşte omul obişnuit de la o maşinã? Vrea sã-i punã benzinã şi sã meargã. Sã nu ştie de motoare, transmisii, ax-uri cu came, injectoare, filtre, pompe, şasiuri şi alte nebunii obscure. S-au dus vremurile când tot românul avea ditamai trusa de scule în portbagaj şi piese de schimb sub scaun. Tocmai de aceea şi test-drive-urile AUTOspot încearcã sã surprindã partea frumoasã a condusului – senzaţia, starea de spirit, bucuria, confortul şi mai puţin rotaţii, emisii, nm şi alte dandanale. Şi pentru fiecare entuziast auto care strâmbã din nas, ştiu cã o sã fie 999 de oameni care aflã ceva util.

Dar, sã nu ne abatem prea mult de la treburile noastre. Avem un Mitsubishi Colt 1.3 pe benzinã cu cutie de viteze manualã în 5 trepte, dotat destul de generos pentru cei 10.800 euro + TVA pe care îi costã. Cum procedãm? Ce face diferenţa între douã maşini când ai un pic mai mult de 10.000 de euro de dat? Performanţele? Viteza maximã de 180km/h şi acceleraţia 0-100 de 11,1 secunde nu înseamnã mare lucru, mai ales cã mai toţi concurenţii se “laudã” cu valori asemãnãtoare. Consumul? 7.7l urban şi 5.0l extraurban sunã impresionant, dar nu cu mult diferit faţã de alte maşini din clasã. Puterea? 95CP, previzibilã pentru un motor de 1.3 litri. Aş putea sã citez cifre toatã ziua şi tot nu ai ştii dacã noul Colt o sã-ţi merite banii, pentru cã, dacã te gândeşti la o astfel de maşinã nu vrei senzaţii extreme, derapaje pe serpentine sau recorduri de vitezã printre gropile de pe autostradã, ci vrei o maşinuţã în care sã ai încredere şi în care sã te simţi bine.

test drive mitsu 1Şi pentru cã am menţionat cuvântul "încredere", iatã ce-ţi oferã simpaticul Colt pentru un preţ atât de rezonabil: airbag cortinã, airbag frontal pentru pasager, airbag-uri laterale pentru şofer şi pasager, airbag frontal pentru şofer, ASC (sistem de control activ al stabilitãţii şi tracţiunii) şi sistem de frânare cu ABS şi EBD. Nu e rãu deloc!

În ceea ce priveşte înfãţişarea, designerii de la Mitsubishi s-au jucat cu formele într-o încercare de a ieşi mãcar un pic din tipare. Şi mi se pare cã au reuşit. A rezultat o maşinã prietenoasã şi simpaticã care face toate eforturile sã te simţi bine în ea.

Vezi galeria de poze facute de echipa AUTOspot

La prima vedere, interiorul poate pãrea spartan, dar uşor-uşor descoperi cã are tot ce ai nevoie: mp3-player, comenzi pe volan (butoanele sunt ascunse vederii, dar te obişnuieşti repede cu ele), aer condiţionat cu refrigerare în torpedou, computer de bord, geamuri şi oglinzi electrice şi senzor de ploaie. Dupã câteva minute, realizezi cã, ce ai etichetat iniţial ca spartan, este de fapt o simplitate elegantã şi calculatã. Şi pentru cã tot suntem la capitolul design interior nu pot sã nu remarc forma ineditã a schimbãtorului de viteze şi tapiţeria foarte reuşitã a scaunelor.

test drive mitsu intSpaţiul interior este suficient pentru ca patru adulţi sã cãlãtoreascã confortabil, iar portbagajul este destul de încãpãtor, aşa cã, pe lângã funcţia primarã de maşinã de oraş, Colt-ul se va achita cu succes de îndatoriri şi în vacanţe.

La exterior, Colt-ul inspirã dinamism prin farurile ascuţite, linia de pe capotã şi formele fluide şi consecvente. Mi-ar fi plãcut un spate o idee mai lung şi atunci n-aş mai fi avut nimic de cârcotit. În schimb, ce m-a impresionat plãcut a fost faptul cã în afarã de modelul 1.1 Inform (care costã doar 8800 euro + TVA), toate celelalte sunt dotate standard cu jante de aliaj.

În concluzie, dacã-ţi cauţi o maşinã care sã facã pentru tine un pic mai mult decât sã te ducã din punctul A în punctul B, poţi sã iei cu încredere în calcul şi Mitsubishi Colt pentru cã este tot ceea ce producãtorii promit cã este, iar preţul este corect.


Fişa tehnică

Model testat: Mitsubishi Colt 1.3 SAM Safety
Pret: 10.800 euro (fara TVA)
Transmisie: manuala (5+1 trepte)
Combustibil: benzina
Putere: 95 CP
Viteza maxima: 180km/h
Acceleratie 0-100: 11.1s
Consum:
- urban: 7.7
- mixt: 6.0
- extraurban: 5.0
Dimensiuni (Lxlxh): 3870 x 1695 x 1550
Caroserie: hatchback, 5 usi – 5 locuri


Intra in comunitatea Auto Spot de pe Facebook




2 comentarii. Posteaza un comentariu

Scris de Anonim pe 03-11-2007 16:05

Amtj
f tare
Scris de Anonim pe 22-10-2007 08:44

sunt Ionut din Focsani.Sunt cu ochi pe masina asta din 2005,la anu o s-o iau si eu in sfarsit,sunt inebunit dupa ea,mai ales modelul nou,care are in plus vopseaua neagra metalizata,discuri spate,ESP,airbag cortina,faruri si stopuri fumurii...si alte inbunatatiri.cand o vad tresar.imi plac mai multe masini,dar ca asta nici una.imi place f f f mult.

Posteaza un comentariu

Autor
Titlu
Comentariu
VerificareIntrodu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.





   NOU!    Masini noi Concepte Supercar

  Vine primavara: GT86 se decapoteaza
Ca tot ne bucuram noi astazi de un inceput de primavara, iata ca prevestitorii acesteia sosesc inaintea ei – eu o asteptam de cand s-a lansat versiunea coupe – in [ continuare ... ]

  Detroit 2013 – BMW i3 Concept Coupe
L-am tot vazut, in poze, pe internet, in desene si concepte. Am auzit de el, dar nu l-am vazut in “carne si oase”. Iata ca, in sfarsit conceptul electric al [ continuare ... ]

  Totul despre Skoda Rapid. Cat costa in Romania
Noua SKODA Rapid se lanseaza in Romania cu un pret de intrare de 11.990 Euro (TVA inclus). Primul automobil SKODA care se inscrie in noua linie de design a marcii va [ continuare ... ]


mai multe modele noi...



SFATUL ZILEI:

Daca simti un miros urat in masina apeleaza la serviciul de igienizare a instalatiei de aer conditionat auto! Preturi de la 49 lei / masina!

   HOT STUFF

  Lexus LF-A Nurgburgring, un un vis de neatins
Cine nu a visat macar o data in viata lui sa se urce la volanul unui supercar atat de exclusivist incat pana si Bill Gates trebuie sa stea la coada pentru a-l cumpara? [ continuare ... ]

  Drac-impielitat: Audi A1 Quattro
Nemtii de la Sport Auto au pus mana pe editia limitata Audi A1 Quattro si si-au facut de cap cu ea. Si nu oricum, ci la 257 km/h... Limitat la doar 333 de exemplare, [ continuare ... ]

  Un SCUBAru pe fundul lacului
De la o masina cazuta intr-un lac inghetat din Finlanda te-ai astepta la orice, numai sa porneasca la prima cheie nu. Dupa ce a zacut pe fundul lacului mai bine de trei [ continuare ... ]


vezi si alte informatii importante

   ANUNTURI SECOND HAND
Cauti oferte de masini second hand? Vrei sa-ti vinzi masina?
Foloseste GRATUIT baza de date
AUTOspot.ro!

adauga un anunt
cauta o masina
 
Volkswagen BORA (2002)

5260 €

 
Volkswagen BORA (2003)

5480 €

 
Skoda FABIA (2008)

2500 €

 
Skoda FABIA (2008)

2500 €

 
Ford FOCUS (2000)

3750 €

 
Opel ASTRA (1997)

1500 €

 
Renault 19 (1993)

1200 €

 
Nissan MICRA (2001)

3500 €

 
Ford TOURNEO CONNECT (2003)

7500 €


cauta prin toate anunturile
pune la vanzare masina ta!

    FORUM - DISCUTII DESPRE MASINI

Ai intrebari, nelamuriri sau probleme cu masina? Scrie-le pe forum si vei primi raspuns de la membrii si administratorii nostri!

Ultimele mesaje:

Leasing - ce se intampla in caz de furt?


scris de dinielligoyo pe 26 Mar, 14:12

ajutati-ma va rog!!!!!!


scris de dinielligoyo pe 26 Mar, 14:06

Poze Dacia Logan Tunata


scris de dinielligoyo pe 26 Mar, 14:02

Bună ziua prieteni


scris de MartinKunde pe 16 Mar, 17:05

caut piese pt. Bora limousine


scris de aserty pe 12 Mar, 22:44

Ajutor .. probleme cutie viteza ford focus


scris de aserty pe 12 Mar, 22:42

ce parere aveti


scris de aserty pe 12 Mar, 22:41

un zbor anulat


scris de aserty pe 12 Mar, 22:37

cea mai buna fata


scris de Gahaka pe 11 Mar, 04:19

iuby meu vrea sa-si ia scooter


scris de aserty pe 13 Feb, 21:51


scrie pe forum



Statistica vizitatori

Acum: 12 vizitatori si 3 membri
Astazi: 1.143 vizitatori
Ultima luna: 31.574 vizitatori

Vezi membrii care sunt on-line acum