Nu esti logat!

Login  |  Nu ai cont? Creeaza cont nou!
CAUTA pe site

NOUTATI auto TEST drive din TRAFIC CONSILIER auto SERVICII auto INTERACTIV
stiri

masini noi

concept cars

super cars
test drive

VIP drive

galerii foto

galerii video
subiectul zilei

pe magheru

petrecerea de pietoni

destinatii
consilier juridic

financiar

service / tehnologie

tuning
ghid adrese utile

anunturi second hand

incarcare freon auto

baterie auto
intrebarea zilei

top membri

forum de discutii

contact


Noul Antara surprinde concurenta


Scris de Razvan Filip Dumitru pe 12-06-2006

Opel AntaraDupa reactia entuziasta la conceptul crossover Antara GTC la IAA 2005, Opel lanseaza in acest an varianta cu cinci usi a noului Antara. "Cu noul Antara, intram pe unul din segmentele cu cea mai rapida dezvoltare din Europa. Este un autovehicul sofisticat din punct de vedere tehnic cu o caroserie compacta ce combina design-ul dinamic cu un sistem inteligent de tractiune integrala, inalte nivele de functionalitate si o pozitie a scaunului mai inalta, personalizat pentru o baza de clienti in crestere", afirma Directorul General Opel, Hans Demant.

Dupa reactia entuziasta la conceptul crossover Antara GTC la IAA 2005, Opel lanseaza in acest an varianta cu cinci usi a noului Antara."Cu noul Antara, intram pe unul din segmentele cu cea mai rapida dezvoltare din Europa. Este un autovehicul sofisticat din punct de vedere tehnic cu o caroserie compacta ce combina design-ul dinamic cu un sistem inteligent de tractiune integrala, inalte nivele de functionalitate si o pozitie a scaunului mai inalta, personalizat pentru o baza de clienti in crestere", afirma Directorul General Opel, Hans Demant. Cota de piata totala pentru modelele SUV si crossover in Europa s-a dublat din 1998, de la trei la sase procente, cu o crestere continua in viitor.

"Cand am prezentat conceptul Antara GTC in septembrie anul trecut la IAA in Frankfurt, acesta a devenit imediat atractia expozitiei", afirma Alain Visser, Director Executiv pentru Marketing la Adam Opel GmbH. "In acest moment versiunea de productie este gata. Acesta indeplineste ambitiile noastre in ceea ce priveste dezvoltarea pietei pentru modele crossover, intrucat imprumuta caracterul sportiv de coupe al autovehiculului Antara GTC cu trei usi si il transforma intr-un model de productie de serie, dinamic si elegant, cu cinci locuri si o flexibilitate interioara remarcabila". Desi deschiderea centrului European de Design GM din Russelsheim ofera prima sansa de a observa modelul nou, Antara isi va face prima aparitie publica mondiala la Mondial de l Automobile in Paris (30 septembrie pana pe 15 octombrie 2006).

Caracterul special al design-ului Antara este evidentiat de contraste indraznete. Sectiunea inferioara are un aspect robust, iar caroseria prezinta linii indraznete si suprafete intinse care combinate confera un aspect sportiv puternic, elegant. Proiectantii au conceput un autovehicul versatil, dinamic dar si confortabil la drum lung. Detalii realizate cu minutiozitate, cum ar fi pliul de pe capota si grila radiatorului accentuata de bara lata de crom cu logo-ul Opel subliniaza cu incredere calitatea inalta a autovehiculului si identitatea marcii.

Garda la sol inalta, roti mari si elemente de protectie robuste reprezinta caracteristicile definitorii ale noului Antara, ca si dimensiunile sale compacte (lungime x latime x inaltime: 4,57 x 1,85 x 1,70 metri). Nu ocupa mai mult spatiu decat o automobil de marime medie, dar ofera un spatiu interior amplu. Interiorul aminteste de stilul si eleganta unei berline de inalta clasa, cu scaune cu contururi sportive care scot in evidenta caracterul dinamic de SUV. In stilul caracteristic Opel, toate instrumentele si butoanele de comanda sunt plasate si aranjate ergonomic. Instrumentele mari, strategic proiectate si consola centrala cu afisajul central de informatii confera cabinei o amplasare orientata spre sofer. La bord se regasesc sisteme infotainment inovative, binecunoscute de la alte modele Opel, incluzand navigare DVD si functionalitate Bluetooth.

Pentru inceput, sunt disponibile trei motoare montate transversal pentru Antara, toate avand patru supape pe cilindru. Unitatea de ultima generatie este inrudita cu motoarele cu sase cilindri ale modelelor Vectra si Signum. Motorul pe benzina V6 al modelului Antara are o capacitate cilindrica de 3,2 litri, o putere de 165kW/224cp, însotita de o transmisie automata cu functie ActiveSelect. Opel se asteapta ca motorul common-rail turbo-diesel de 2,0 litri si 110 kW/150 cp sa fie cel mai bine vandut. Este disponibil cu o cutie de viteze manuala cu cinci viteze sau cu aceeasi transmisie automata ca si motorul V6. Motorul de baza are o capacitate de 2,4 litri, 104 kW/ 141 cp, o unitate de patru cilindri pe benzina cu doua axe cu came si un arbore de echilibru.

Sistemul inteligent de tractiune integrala activa al modelului Antara imbina beneficiile unei tractiuni integrale cum ar fi stabilitatea tractiunii la accelerare si o conducere deosebit de dinamica cu cele ale unei tractiuni integrale permanente. Acesta este dotat cu un diferential electrohidraulic actionat electronic care asigura o distributie optima a cuplului intre puntea fata si cea spate, in toate situatiile. Transmisia este integrata complet in sistemele ABS si ESP, imbunatatind controlul autovehiculului si siguranta activa.

Alte dotari standard cuprind asistare hidraulica la franare (HBA - Hydraulic Brake Assist), sistem electronic de prevenire activa a rasturnarii (ARP - Active Rollover Protection), si (in mod neobisnuit pentru segmentul Antara) asistare la coborarea pantelor (DCS - Descent Control System). Sistemul DCS permite conducerea in siguranta a modelului Antara pe pante abrupte cu o viteza constanta, care a fost selectata in prealabil de pozitia pedalei de acceleratie. Sistemul de asistenta la stabilizarea remorcii (TSA - Trailer Stabilization Assist) este disponibil drept dotare optionala. Suspensiile frontale McPherson si suspensia spate cu patru brate ofera un sasiu de inalta calitate, similar cu cel disponibil la modelele Opel Vectra si Signum. Sistemul de franare cuprinde discuri de frana ventilate de dimensiuni mari pentru toate rotile.

Opel are in vedere pozitia de lider in randul producatorilor de volum de pe piata crossover de dimensiune medie, piata care a fost dominata pana in prezent in special de marci non-europene. Datorita efectelor sinergetice ale capacitatii de dezvoltare ale grupului General Motors in intreaga lume, a fost creat un autovehicul cu o identitate de marca distincta, cu un aspect sportiv, un interior de inalta calitate si setari dinamice ale sasiului.

Intra in comunitatea Auto Spot de pe Facebook




2 comentarii. Posteaza un comentariu

Antara GTC
Scris de Alexandru pe 12-04-2008 20:42

Pare-se ca va fi masina anilor urmatori si ca design si ca performanta si ca fiabilitate.Nu stiu daca va corespunde si ca pret.Un GTC bine dotat nu cred sa-l cumperi sub 35000 Eu.Dar si asa cred ca va bate tot!!
Dangelo
Scris de Harrison pe 18-03-2007 13:02

http://c0058d63a7f0397396fd148e57d6dbb9-t.fb4pfgd.info c0058d63a7f0397396fd148e57d6dbb9 [url]http://c0058d63a7f0397396fd148e57d6dbb9-b1.fb4pfgd.info[/url] [url=http://c0058d63a7f0397396fd148e57d6dbb9-b2.fb4pfgd.info]c0058d63a7f0397396fd148e57d6dbb9[/url] [u]http://c0058d63a7f0397396fd148e57d6dbb9-b3.fb4pfgd.info[/u] 57d12818c724def9553d777cb035c034

Posteaza un comentariu

Autor
Titlu
Comentariu
VerificareIntrodu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.





   NOU!    Masini noi Concepte Supercar

  Vine primavara: GT86 se decapoteaza
Ca tot ne bucuram noi astazi de un inceput de primavara, iata ca prevestitorii acesteia sosesc inaintea ei – eu o asteptam de cand s-a lansat versiunea coupe – in [ continuare ... ]

  Detroit 2013 – BMW i3 Concept Coupe
L-am tot vazut, in poze, pe internet, in desene si concepte. Am auzit de el, dar nu l-am vazut in “carne si oase”. Iata ca, in sfarsit conceptul electric al [ continuare ... ]

  Totul despre Skoda Rapid. Cat costa in Romania
Noua SKODA Rapid se lanseaza in Romania cu un pret de intrare de 11.990 Euro (TVA inclus). Primul automobil SKODA care se inscrie in noua linie de design a marcii va [ continuare ... ]


mai multe modele noi...



SFATUL ZILEI:

Daca simti un miros urat in masina apeleaza la serviciul de igienizare a instalatiei de aer conditionat auto! Preturi de la 49 lei / masina!

   HOT STUFF

  SIAMB 2012: o mare dezamagire
SIAB. Ahh, ce amintiri. Parca ieri il rugam in genunchi pe tatal meu sa ma duca la evenimentul auto al anului in Romania. Prima editie la care am fost s-a desfasurat in [ continuare ... ]

  Nissan 370z Roadster - Obraznicul
Suntem in plin sezon estival, natura ne imbie sa petrecem cat mai mult timp in spatii deschise, pline de verdeata, departe de aglomeratia si haosul caracteristice zonelor [ continuare ... ]

  Audi prezinta noul SQ5 TDI
Cui nu ii place un crossover? Este mai practic decat un sedan, dar mai mic decat un SUV. Poti indesa o gramada de chestii in el, dar nu ai nevoie de inca doi prieteni [ continuare ... ]


vezi si alte informatii importante

   ANUNTURI SECOND HAND
Cauti oferte de masini second hand? Vrei sa-ti vinzi masina?
Foloseste GRATUIT baza de date
AUTOspot.ro!

adauga un anunt
cauta o masina
 
Volkswagen BORA (2002)

5260 €

 
Volkswagen BORA (2003)

5480 €

 
Skoda FABIA (2008)

2500 €

 
Skoda FABIA (2008)

2500 €

 
Ford FOCUS (2000)

3750 €

 
Opel ASTRA (1997)

1500 €

 
Renault 19 (1993)

1200 €

 
Nissan MICRA (2001)

3500 €

 
Ford TOURNEO CONNECT (2003)

7500 €


cauta prin toate anunturile
pune la vanzare masina ta!

    FORUM - DISCUTII DESPRE MASINI

Ai intrebari, nelamuriri sau probleme cu masina? Scrie-le pe forum si vei primi raspuns de la membrii si administratorii nostri!

Ultimele mesaje:

reexaminare


scris de aserty pe 08 Apr, 19:05

Ce inseamna bunul-simt la volan?


scris de aserty pe 08 Apr, 19:03

Cum să detectați și să prindeți un escroc?


scris de Vender pe 02 Apr, 11:31

Rent-a-hacker! (https://t.me/Blackhat_plug)


scris de ChrisDamian1 pe 29 Mar, 17:55

Rent-a-hacker! (https://t.me/Blackhat_plug)


scris de ChrisDamian1 pe 29 Mar, 12:27

Leasing - ce se intampla in caz de furt?


scris de dinielligoyo pe 26 Mar, 14:12

ajutati-ma va rog!!!!!!


scris de dinielligoyo pe 26 Mar, 14:06

Poze Dacia Logan Tunata


scris de dinielligoyo pe 26 Mar, 14:02

Bună ziua prieteni


scris de MartinKunde pe 16 Mar, 17:05

caut piese pt. Bora limousine


scris de aserty pe 12 Mar, 22:44


scrie pe forum



Statistica vizitatori

Acum: 12 vizitatori si 3 membri
Astazi: 1.143 vizitatori
Ultima luna: 31.574 vizitatori

Vezi membrii care sunt on-line acum