Nu esti logat!

Login  |  Nu ai cont? Creeaza cont nou!
CAUTA pe site

NOUTATI auto TEST drive din TRAFIC CONSILIER auto SERVICII auto INTERACTIV
stiri

masini noi

concept cars

super cars
test drive

VIP drive

galerii foto

galerii video
subiectul zilei

pe magheru

petrecerea de pietoni

destinatii
consilier juridic

financiar

service / tehnologie

tuning
ghid adrese utile

anunturi second hand

incarcare freon auto

baterie auto
intrebarea zilei

top membri

forum de discutii

contact


Lepşa, jud. Vrancea


Scris de green pe 14-02-2007

destinatiiDe la Bucuresti la Focşani drumul te poartã de la sine, nimic nu sparge monotonia peisajului. De altfel, şoseaua e bunã, din punct de vedere al şoferului nu i se poate reproşa prea mult. Casele se deruleazã cu repeziciune, maşinile trec grãbite. De data aceasta însã, destinaţia noastrã este Lepşa, aşa cã de la Focşani ne îndreptãm spre stânga şi, uşor, uşor, peisajul se schimbã, pe mãsurã ce şoseaua (din pãcate mai proastã) începe sã urce şi sã coboare lin dealurile subcarpatice, pãtrunzând în Ţara Vrancei - ţara mãştilor şi a pãpuşilor de caş.. Cãsuţe ţãrãneşti se înşirã de-o parte şi de alta, în timp ce drumul urcã în continuare pe Valea Putnei. Ne aflãm într-o zonã în care se vede cu ochiul liber cã tradiþia se pãstreazã încã şi cã oamenii trãiesc într-un ritm al lor, altul decât cel al orãşenilor de rând.

La circa 90 km de Focşani intrãm în Lepşa. Vechiul sãtuc de munte de secol XVIII a început sã se dezvolte ca un centru turistic. Şi potenţialul natural este într-adevãr mare. În apropiere, sãpatã în gresii dure, se aflã Cascada Putnei, obiectiv major al zonei. De altfel, în timpul verii, Valea Putnei este un minunat loc de campare. Şi tot în apropiere se aflã şi Rezervaţia Cheile Tişiţei, unde la intrare te întâmpinã un panou care îţi explicã regulile de comportament faţã de carnivorele mari. Nici nu intrãm bine pe teritoriul rezervaţiei şi dãm cu ochii de nişte capre negre, care ne privesc curioase de pe un versant din apropiere. Relieful este spectaculos şi, pe mãsurã ce înaintãm în locurile sãlbatice, începem sã ne gândim din ce în ce mai serios la regulile menţionate la intrare.

La întoarcere ne delectãm cu nişte pãstrãvi foarte gustoşi şi cu mãmãliguţã cu brânzã şi smântânã. De altfel, în zonã existã şi o pãstrãvãrie. şi, ca un punct slab - la restaurantul unicului hotel din localitate, tocmai faimoasele vinuri vrâncene nu existau.

Proprietarul pensiunii pe care am ales-o pentru cazare (foarte primitoare, de altfel) ne explicã faptul cã în Lepşa se ridicã în continuare tot mai multe vile şi pensiuni şi cã în viitor vor fi posibilitãţi de echitaţie şi pârtie de schi. Lãudabil, ne gândim noi, cu o vagã teamã de a nu gãsi aici peste câţiva ani un alt exemplu de staţiune urbanizatã de pe Valea Prahovei.

Doritorii de senzaţii tari şi de peisaje pe mãsurã pot încerca o întoarcere pe drumul de la Lepşa spre Târgu Secuiesc (drum de obicei marcat cu alb pe hãrţi), peste Munţii Vrancei. Depinde totuşi de cât de mult vã iubiţi maşina.


Acces (drum accesibil pentru toate maşinile): Bucureşti - Urziceni - Buzău - Rm. Sărat - Focşani - Lepşa.

Distanţa: cca 270 km

Cazare în zonă: Pensiunea Bianca*** 77-88 RON/camera/noapte; Vila Jolie 100-150 euro/camera/noapteAUTOspot apreciazã:
- natura-peisaj sãlbatic
- tradiţii
- linişte
- pãstrãvi şi specialitãţi ciobãneşti

AUTOspot nu apreciazã:
- porţiuni de asfalt prost pe drumul Focşani-Lepşa


material realizat cu sprijinul agenţiei de turism Infinity Travel


Intra in comunitatea Auto Spot de pe Facebook
21 comentarii. Posteaza un comentariu

You should finish th
Scris de Yelhsa pe 09-05-2016 04:46

You should finish that pi8;1wRo1lit&#l217;s cute! Also sucks about the wool allergy, I have a reaction to my own hair when I’m at the hair dresser if I haven’t taken my allergy medicine. Go figure. PS Thanks for the shout out!.-= Anna´s last blog .. =-.
Your dressing sounds
Scris de Disney pe 08-05-2016 22:07

Your dressing sounds mighty tasty, & not fussy at all. Yeah, that stuff goes in the dip, with smoked garlic if I can get it. Great altetnarive to hummus. Thanks for sharing here http://nqydvlk.com [url=http://bylfbcu.com]bylfbcu[/url] [link=http://dvujzt.com]dvujzt[/link]
Your post, Hotel Nea
Scris de Alex pe 08-05-2016 16:43

Your post, Hotel Near St. Luke’s Medical Center Extension Clinic (SLMCEC) | Places to Travel in the Phneippiils, is really well written and insightful. Glad I found your website, warm regards!
A bit surripsed it s
Scris de Ziarre pe 07-05-2016 16:17

A bit surripsed it seems to simple and yet useful.
cabana dorina
Scris de lica galati pe 17-07-2013 09:14

in acest loc merg din anul 1990 ,an de an .Este o oaza de liniste nu auzi manele . daca vrei sa te odihnesti ,sa te relaxezi ,se merita .Dorina este o fata super de treaba !!!!!!
cabana dorina
Scris de Anonim pe 17-07-2013 09:06

este un loc mirific te odihnesti o saptamana pentru tot anul
cabana dorina
Scris de Anonim pe 15-07-2012 01:01

am fost vara asta la lepsa dupa vreo 9 ani si am fost uimita de cat de mult s-a construit in zona .Am stat la cabama dorina care avea si un spatiu marisor pentru campare si cred ca este printre putinele locatii din zona in care chiar simti ca esti la munte.Este amplasata intre munti cu putna care trece prin spatele curtii(unde am facut si baie) si cascada la 50 m.Este liniste,curat si pentru cei amatori de drumetii exista un drum forestier care urca si de unde poti vedea cabana care se afla ca intr-o galeata inconjurata de munti.Rezervatia naturala este un loc deosebit dar din pacate nu am putut merge prea mult caci aveam si copiii. DEOSEBITA ZONA mai putin drumul care de la tulnici are o portiune buna dificila dar se poate merge mai incet fara probleme.
Scris de Anonim pe 20-03-2011 11:19

Pentru cort e un loc superb la cabana dorina .Se afla in dreptul cascadei putna dar peste rau.Pentru a ajunge acolo mergi de la cascada spre lepsa si undeva pe stanga vei vedea un pod. Treci podul si te intorci iar la capatul drumului vei gasi cabana dorina.un loc retras , conditii acceptabile si multa liniste.Nu vei auzi manele si scandalagii.
S-a schimbat drumul... !!!
Scris de Bogdan pe 21-10-2010 18:14

Am citit in aricol ca drumul este rau. Incepand de la sfarsitul lunii august 2010 , s-a terminat de reabilitat o mare parte din ruta FOCSANI-LEPSA mai bine zis au ridicat-o la nivel de europeana.Deasemenea mentionez ca nu e in totalitate gata. Intre Focsani si Tulnici e super(60 KM)dar de la Tulnici la Lepsa adica 15 km sunt inca in lucru, probabil din cauza reliefului stancos. Iar pentru cei care vor sa stie daca sunt locuri de campare adica CAMPING-uri... ei bine inca nu sunt! Dar locuri de campare neorganizate sunt o multime, numai ca trebuie sa va asigurati confortul! Recomand acest lucru vara.
locuri de campare
Scris de Anonim pe 26-08-2010 10:40

imi poate spune cineva daca se poate sta cu cortul in zona?
lepsa 2010
Scris de lari pe 23-08-2010 21:50

La lepsa, la restaurantul hotelului dalamit, mancarea este destul de buna, dar servirea (amabilitatea !?, promptitudinea !? si serviabilitatea !? ospatarilor) execrabil, lasa de dorit; nu se poate sa-ti aduca bautura dupa 25 de minute !?!
Drumul pana la lepsa, spre soveja si spre tg. secuiesc sunt un DEZASTRU !!! trebuie sigur sa mergi la service dupa ce ai trecut pe acolo.
Scris de elena pe 17-08-2010 18:34

nu vreau sa-i fac reclama la oamenii care am fost la lepsa dar,a fost super la vila la care ne-am cazat.am fost 7 perechi si am stat 2 zile,dar au oamenii aceia o casa de tie mila sa calci in ea..cum intrati in lepsa dinspre focsani,este o intersectie iar imediat la dreapta ,nu prima fundatura a doua este o vila din lemn...e super nea costat 300 lei ,,,,dar daca stati 7 zile platesti 1000 lei,ne-am simtit ca acasa.absolut tot aveti acolo inclusim dimineata cand te trezesti nu vezi altceva decat MUNTELE
sal
Scris de Anonim pe 17-08-2010 18:28

sunt elena,am fost la lepsa la o vila,am avut parte de celmai frumos concediu...si stiti de ce?pt ca acolo este cea mai buna apa potabila si cel mai sanatos aer,pacat ca romanii nu apreciaza ce este frumos..ma refer la Ministerul Turismului,ar trebuii sa faca mult mai multe pt drumurile din romania.duceti-va la lepsa ca e super
mereu merg la mepsa
Scris de daniel pe 19-05-2010 21:51

este o statiune foarte frumoasa cu un potential turistic mare,dar pacat ca treaim in romania drumul de acces dinspre Focsani este jalnic :(
lepsa
Scris de Anonim pe 11-03-2010 19:06

daca mai mergi la Lepsa nu uita sa te duci la nea BOSTOG localnic locuieste visa-visw de Manastire ....... o secatura de om
lepsa
Scris de Anonim pe 30-12-2009 23:03

din 1995 merg in fiecare vara la lepsa , este un loc mirific , nu cred ca as rezista un an fara sa ma duc acolo , va recomand sa mergeti macar odata , nu veti mai rezista in urmatorul an .
dede
Scris de Anonim pe 18-07-2009 16:25

mai eftin nu se pote hotilor
Scris de Anonim pe 25-05-2009 15:11

m-am aventurat intr-o mik escapada in statiunea soveja.desi o vazusem acum aprox 10 ani nu prea imi mai aduceam nimic aminte si am hotarart s o revad.m-a impresionat placut drumul care s afla intr-o stare excelenta.peisajul e mirific.
De 2 ori la Lepsa
Scris de Lorry pe 25-05-2008 11:33

Prima data am fost cu clasa...desi la inceput aveam o strangere de inima..nu cunosteam deloc acel nume...cand am ajuns acolo..a fost mirific...asta se intampla vara...am stat doar 2 zile...m-am reintors in iarna acestui an prin februarie..inca mai era zapada..DE NEIUTAT!!Un loc in care uiti de tot haosul oraselor..esti relaxat...totul inspira puritate...sooper..nu ve-ti regreta dak hotarati sa va duceti acolo
Drum Focsani-Lepsa
Scris de Alecutzu pe 25-12-2007 22:18

Salut! Nu stiu cata activitate este aici ...poate cineva sa imi zica ....situatia drumului spre Lepsa in acest moment? eventual cum pot ajunge din Focsani la Lepsa....care sunt cursele daca sunt...si care este probabilitatea ...sa fie impracticabil!Multzam!
Lepsa in vara lui 2007
Scris de georgeO pe 10-07-2007 20:43

Am fost pentru prima oara in Lepsa anul acesta si este, intr-adevar, un loc in care mi-as petrece fiecare concediu. Sau macar o parte din el.
Despre cazarea din localitate nu va pot spune nimic, pentru ca am stat la cort.
Mare atentie insa la drumurile spre Lepsa. Am fost si pe Turgu Seciuesc-Lepsa si pe Soveja-Lepsa.
Primul este un drum care seamana mai mult ca unul forestier. Desi sunt aproximativ 50 km intre cele 2 localitati am "reusit" sa il parcurg in 2 ore.
Pe cel de-al doilea l-am facut in aproximativ 1 ora. Desi in Soveja exista o pancarda cu DRUM INCHIS, momentan se mai poate circula pe acolo.
Dar este de preferat sa cereti referinte inainte de a pleca la drum.

Posteaza un comentariu

Autor
Titlu
Comentariu
VerificareIntrodu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.

   NOU!    Masini noi Concepte Supercar

  Vine primavara: GT86 se decapoteaza
Ca tot ne bucuram noi astazi de un inceput de primavara, iata ca prevestitorii acesteia sosesc inaintea ei – eu o asteptam de cand s-a lansat versiunea coupe – in [ continuare ... ]

  Detroit 2013 – BMW i3 Concept Coupe
L-am tot vazut, in poze, pe internet, in desene si concepte. Am auzit de el, dar nu l-am vazut in “carne si oase”. Iata ca, in sfarsit conceptul electric al [ continuare ... ]

  Totul despre Skoda Rapid. Cat costa in Romania
Noua SKODA Rapid se lanseaza in Romania cu un pret de intrare de 11.990 Euro (TVA inclus). Primul automobil SKODA care se inscrie in noua linie de design a marcii va [ continuare ... ]


mai multe modele noi...SFATUL ZILEI:

Daca simti un miros urat in masina apeleaza la serviciul de igienizare a instalatiei de aer conditionat auto! Preturi de la 49 lei / masina!

   HOT STUFF

  Abarth 695 Maserati Edition - sau cum arata un 500 la masculin
Cine a zis ca Fiat 500 e jucarie doar de fete? Cred ca intocmai contrar credintei populare, Fiat a facut tot posibilul sa demonstreze ca poporul se inseala... amarnic. [ continuare ... ]

  Drac-impielitat: Audi A1 Quattro
Nemtii de la Sport Auto au pus mana pe editia limitata Audi A1 Quattro si si-au facut de cap cu ea. Si nu oricum, ci la 257 km/h... Limitat la doar 333 de exemplare, [ continuare ... ]

  Nissan 370z Roadster - Obraznicul
Suntem in plin sezon estival, natura ne imbie sa petrecem cat mai mult timp in spatii deschise, pline de verdeata, departe de aglomeratia si haosul caracteristice zonelor [ continuare ... ]


vezi si alte informatii importante

   ANUNTURI SECOND HAND
Cauti oferte de masini second hand? Vrei sa-ti vinzi masina?
Foloseste GRATUIT baza de date
AUTOspot.ro!

adauga un anunt
cauta o masina
 
Volkswagen BORA (2002)

5260 €

 
Volkswagen BORA (2003)

5480 €

 
Skoda FABIA (2008)

2500 €

 
Skoda FABIA (2008)

2500 €

 
Ford FOCUS (2000)

3750 €

 
Opel ASTRA (1997)

1500 €

 
Renault 19 (1993)

1200 €

 
Nissan MICRA (2001)

3500 €

 
Ford TOURNEO CONNECT (2003)

7500 €


cauta prin toate anunturile
pune la vanzare masina ta!

    FORUM - DISCUTII DESPRE MASINI

Ai intrebari, nelamuriri sau probleme cu masina? Scrie-le pe forum si vei primi raspuns de la membrii si administratorii nostri!

Ultimele mesaje:

Reparatii Injectoare - Reconditionari Injectoare


scris de victor56 pe 05 Aug, 14:28

Inchirieri auto Bucuresti Otopeni


scris de paraschivrazvan25 pe 02 Dec, 15:28

Reparatii Injectoare Pompa Duza 1.9 TDI - 2.0 TDI


scris de victor56 pe 26 Nov, 14:27

Rent a car Bucuresti www.rent-a-car-otopeni.ro


scris de paraschivrazvan25 pe 06 Sep, 13:54

REPARATII INJECTOARE OPEL ASTRA 1.7 CDTI


scris de victor56 pe 30 Mar, 10:46

Ford Focus Mk2 parts


scris de AaliyahRobertson pe 01 Feb, 08:22

Cele mai bune servicii de piese auto


scris de ElizaGracie pe 21 Dec, 04:31

Servicii de inchirieri auto Bucuresti


scris de paraschivrazvan25 pe 21 Nov, 18:22

Anvelope auto


scris de ciprian24 pe 11 Sep, 11:47

Service auto Bucuresti


scris de cezarculetu78 pe 30 Jul, 10:47


scrie pe forumStatistica vizitatori

Acum: 12 vizitatori si 3 membri
Astazi: 1.143 vizitatori
Ultima luna: 31.574 vizitatori

Vezi membrii care sunt on-line acum