Nu esti logat!

Login  |  Nu ai cont? Creeaza cont nou!
CAUTA pe site

NOUTATI auto TEST drive din TRAFIC CONSILIER auto SERVICII auto INTERACTIV
stiri

masini noi

concept cars

super cars
test drive

VIP drive

galerii foto

galerii video
subiectul zilei

pe magheru

petrecerea de pietoni

destinatii
consilier juridic

financiar

service / tehnologie

tuning
ghid adrese utile

anunturi second hand

incarcare freon auto

scoala de soferi
intrebarea zilei

top membri

forum de discutii

contact


Noi modificari in Codul Rutier!


Scris de green pe 29-06-2007

strada noriGuvernul Romaniei a introdus ieri, 28 iunie, o serie de schimbari legislative in Codul Rutier, propuse de Ministerul Internelor si Reformei Administrative in scopul reglementarii circulatiei pe drumurile publice.

O prima modificare se refera la conditiile de reexaminare in cazul suspendarii dreptului de a conduce: acestea vor fi aplicabile numai in urma unor abateri care constituie pericole foarte grave pentru ceilalti participanti la trafic.

O alta schimbare vizeaza cetatenii romani din strainatate, care vor putea obtine permis de conducere in tarile unde domiciliaza atata timp cat indeplinesc conditiile de rezidenta.

Soferii isi vor putea recapata permisul de conducere suspendat, daca depun plangere impotriva procesului verbal de constatare a contraventiei la judecatoria in a carei raza de competenta s-a produs incidentul, si daca se dovedeste ca respectiva constatare a fost incorecta. In baza dovezii inregistrarii acestei plangeri in termenul legal de 15 zile, prezentata unitatii de politie, permisul de conducere retinut va fi restituit titularului.

S-au modificat si conditiile de gestionare a accidentelor usoare, prin introducerea notiunii de "constatare amiabial de accident", care implica societatile de asigurari in constatarea si solutionarea accidentelor usoare. Procedurile pentru astfel de evenimente vor fi simplificate si vor fi trecute in raza de competenta a firmelor de asigurari in loc de cea a serviciului public.

In noua legislatie rutiera apare notiunea de rezidenta normala, pe langa cele de "domiciliu" si "resedinta". "Rezidenta normala" se refera la spatiul in care cetateanul locuieste in mod obisnuit (minim 185 zile pe an) si inlatura obligatia de schimbare a permisului de conducere atunci cand titularul isi schimba domiciliul.

Au fost modificate si conditiile de valabilitate a permisului de conducere: Permisul de conducere este valabil 10 ani de la data eliberarii. La schimbarea de catre titular a numelui, in cazul pierderii, furtului ori al deteriorarii, precum si la expirarea perioadei de valabilitate, permisul de conducere se preschimba fara sustinerea unui nou examen.


Prevederi legate de eliberarea permisului auto:

- Persoanele cu domiciliul sau resedinta in Romania, precum si cetatenii statelor membre ale Uniunii Europene care se afla la studii în Romania pentru o perioada de cel putin 6 luni sau care au rezidenta normala in Romania, pot solicita obtinerea permisului de conducere la autoritatile competente sa le examineze. Testarea se face intr-o limba de circulatie internationala.

- Examinarea pentru obtinerea permisului de conducere si eliberarea acestuia se realizeaza de catre serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor din cadrul Institutiei prefectului pe raza caruia solicitantii isi au domiciliul, resedinta ori rezidenta normala sau, in cazul celor aflati la studii in Romania, de catre serviciul public comunitar pe raza caruia se afla institutia de invatamant.

- Permisele de conducere nationale eliberate de autoritatile statelor UE, detinute de persoane care au domiciliul, resedinta sau rezidenta normala in Romania, pot fi preschimbate cu documente similare romanesti.Modificari privind obligatiile cetatenilor si sanctiunile pentru nerespectarea acestora:

- Noul proprietar este obligat sa transcrie vehiculul pe numele sau in termen de 30 de zile de la data la care a intervenit modificarea.

- In cazul pierderii, furtului, schimbarii numelui ori deteriorarii certificatului de inmatriculare sau de inregistrare, proprietarul vehiculului respectiv este obligat sa solicite autoritatii competente eliberarea unui nou certificat de inmatriculare sau de inregistrare, in conditiile stabilite de autoritatea competenta, in termen de 30 de zile de la data declararii pierderii sau furtului, de la data schimbarii numelui ori de la data constatarii deteriorarii, dupa caz.

- obligatia de incheiere a asigurarii obligatorii de raspundere civila auto (RCA) pentru remorci si mopede (aceste categorii de vehicule au fost comunicate Consiliului Birourilor de la Bruxelles ca fiind asigurabile pentru raspundere civila).

- se sanctioneaza comportamentul conducatorilor de vehicule care folosesc nejustificat, luminile de ceata, aducand prejudicii celorlalti participanti la trafic. Se reduc faptele pentru care se poate elibera dovada inlocuitoare fara drept de circulatie (valabil si pentru depasirea vitezei maxime admise cu 50 km/h).Modificari cu privire la conditiile de reexaminare in urma suspendarii dreptului de a conduce. Conditiile de reexaminare se aplica pentru urmatoarele abateri:

- Nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale.

- Permisul de conducere a fost retinut pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice.

- Fapta a fost urmarita ca infractiune la regimul circulatiei, iar instanta de judecata sau procurorul a dispus inlocuirea raspunderii penale cu una dintre sanctiunile cu caracter administrativ prevazute la art. 91 din Codul penal.

- Titularul permisului a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, potrivit legii.


Daca respectivul conducator auto nu se prezinta la test sau nu promoveaza, suspendarea se prelungeste pentru o singura perioada de 30 de zile.

Modificarile vizeaza si obligatii impuse autoritatilor administratiei publice: amenajarea de drumuri laterale si de cai de acces spre acestea, amenajarea locurilor de traversare pe drumurile nationale, pentru circulatia animalelor si vehiculelor carora le e interzis accesul pe drumurile publice in unele conditii.Utile? Inutile? Vino si spune-ti parerea pe forum, alaturi de alti soferi!

Intra in comunitatea Auto Spot de pe Facebook
74 comentarii. Posteaza un comentariu

Need your advice about XRumer
Scris de RocioXRuma pe 30-11-2016 20:52

Hi! Where I can download the XRumer 12? This URL is not working - http://freecheapxrumer.com/ :(
Строительство
Scris de AnniskDef pe 15-11-2016 14:18

В торговом центре мир ремонта http://1domstroy.ru/ - http://1domstroy.ru/ на площади 24 200 кв.
Ремонт дома http://domostroyka.net/ - http://domostroyka.net/ по индивидуальному дизайнерскому проекту предполагает создание наиболее подробного плана жилища с полным учетом всех индивидуальных особенностей заказчика.
Ведь он хочет, чтобы вы его оценили по достоинству, признав уникальность и практичность его подарка http://donpozitiv.com/ - http://donpozitiv.com/.
ремонт авто на сайте http://hello-moto.com/ - http://hello-moto.com стекол в carglass это профессионализм и надежность, неизменно высокое качество и привлекательные цены.
Она заключалась в том, что сейчас мы строи http://vipremontdom.ru/ - http://vipremontdom.ru/м жильё только для двоих для родителей.
Новый интернет-магазин предлагает продвижение сайтов http://tiprus.com - http://www.tiprus.com/ с доставкой покупателю.
http://kulinap.com - кулинарные рецепты
Женская красота http://ladypozitiv.com/ - http://ladypozitiv.com/ это вечная загадка, это понятие более, чем размытое.
Подарки http://fun-lab.com.ua/ - http://fun-lab.com.ua/ своими руками к новому году, 23 февраля, 8 марта.
Подарочные сертификаты это оригинальные подарки http://alan-smile.com/ - http://alan-smile.com/ для мужчин и женщин.
Мастера фэн шуй для строительства дома http://stroykavip.com/ - http://stroykavip.com/ говорят, что видеть плиту от входа – плохо.
Низкие цены на женский журнал http://nice8.org/ - http://nice8.org/ у нас не дорого, обращайтесь.
Компания мир ремонта http://domstroyka.com/ - http://domstroyka.com/ это ростовская развивающаяся компания, существующая на рынке уже более 16 лет.
http://active-travels.ru/2012/03/gornolyzhnye-kurorty/ - горнолыжные курорты
Женский сайт http://7nebo.org/ - http://7nebo.org/ viptoria любовь дети красота здоровье психология домашний уют.
Женский сайт http://goldwomen.net/ - http://goldwomen.net/ о красоте, здоровье, детях, отдыхе, спорте и отношениях между мужчиной и женщиной.
Сегодня мы обсудим с вами, уважаемые читательницы, женские секреты http://donlady.ru/ - http://donlady.ru/ стройности.
Так я узнала, что у нас в городе есть очень хороший специалист и есть женский клуб http://ladyvipclub.ru/ - http://ladyvipclub.ru/ .
Разработка дизайнпроекта ремонтностроительные работы ооо мир ремонта http://newremont.net/ - http://newremont.net/
Мир ремонт http://remontland.com/ - http://remontland.com/ а интернетмагазин строительных и отделочных материалов в екатеринбурге.
Мы всегда рады помочь вам в таком http://ekenergo.com.ua/ - http://ekenergo.com.ua/ вопросе, как ремонт дома.
http://stroyprorab.com/ - http://stroyprorab.com/
Одним из женских секретов http://dhora.com/ - http://dhora.com/ можно назвать умение подать себя.
Заказчик предъявляет инвестору законченный строительством http://remstroyvip.ru/ - http://remstroyvip.ru/ и подготовленный к.

Как преподнести очень дорогой подарок http://udivit.com/ - http://udivit.com/, не вызывая зависти и дискредитации получателя.
Строительство
Scris de AnniskDef pe 13-11-2016 11:03

http://active-travels.ru/2012/04/egipetskie-piramidy/ - египетские пирамиды
За содержание рекламных материалов на женском сайте http://7nebo.org/ - http://7nebo.org/ редакция ответственности не несет.
Предложим недорого женский сайт http://goldwomen.net/ - http://goldwomen.net/ в любой район и город.
Этот женский секрет http://donlady.ru/ - http://donlady.ru/ красоты поможет вам выглядеть и чувствовать себя бодрее.
Женский клуб http://ladyvipclub.ru/ - http://ladyvipclub.ru/ это источник знаний, удовольствия, понимания жизни.
Ни одной распродажи компании мир ремонта http://newremont.net/ - http://newremont.net/ пока не добавлено.
В торговом центре мир ремонта http://remontland.com/ - http://remontland.com/ на площади 24 200 кв.
Мы http://ekenergo.com.ua/ - http://ekenergo.com.ua/ осуществляем ремонт домов различной степени сложности от косметического до элитного.
http://stroyprorab.com/ - http://stroyprorab.com/
Avon,как он есть женские секреты http://dhora.com/ - http://dhora.com/ красоты и здоровья.
Дебет 20 субсчет строительств http://remstroyvip.ru/ - http://remstroyvip.ru/ о объектов основных средств кредит 60.

В таком случае за подарок http://udivit.com/ - http://udivit.com/ можно как бы расплатиться, тогда и это.
Строительство
Scris de AnniskDef pe 13-11-2016 09:41

Компания мир ремонта http://1domstroy.ru/ - http://1domstroy.ru/ информация, отзывы о работодателе мир ремонта http://1domstroy.ru/ - http://1domstroy.ru/ .
http://domostroyka.net/ - http://domostroyka.net/
Вам будет гораздо проще делать подарки http://donpozitiv.com/ - http://donpozitiv.com/ itunes на праздники, дни рождения или другие случаи.
Приобретайте недорого ремонт авто на сайте http://hello-moto.com/ - http://hello-moto.com в кратчайшие сроки, звоните.
Начнём с того, что до сих пор строили http://vipremontdom.ru/ - http://vipremontdom.ru/ и жили, но как.
Продвижение сайтов http://tiprus.com - http://www.tiprus.com/ в поисковых системах – дело мутное и тяжелое.
http://kulinap.com/telyatina-v-tomatnom-souse - блюда из телятины
В эпоху ренессанса идеалом женской красоту http://ladypozitiv.com/ - http://ladypozitiv.com/ была женщина пышная, на мой взгляд даже толстая.
Мы знаем, как важно бывает найти подарок http://fun-lab.com.ua/ - http://fun-lab.com.ua/ в очень короткий срок.
Заказ подарков http://alan-smile.com/ - http://alan-smile.com/ в москве и санктпетербурге осуществляется круглосуточно.
Банки, которые предоставляют ипотеку на строительство дома http://stroykavip.com/ - http://stroykavip.com/ по низким.
Мы предлагаем заказать женский журнал http://nice8.org/ - http://nice8.org/ со скидкой в нашей фирме.
На данном диске объедены оба диска видеоэнциклопедии мир ремонта http://domstroyka.com/ - http://domstroyka.com/
Questiоn
Scris de AndreiOsin pe 12-11-2016 13:26

http://ubra.ru Как узнать
XRumer 12.0.19 is the BEST
Scris de MelanieTuh pe 23-10-2016 14:25

XRumer 12.0.19 is the BEST
permis
Scris de Mirel pe 12-10-2016 17:16

Buna...Am permis din 2008 si as vrea sa stiu daca este valabil in Spania...
Hallo Kapitän Insa,
Scris de Mena pe 09-05-2016 04:46

Hallo Kapitän Insa,der Regen hat unseren Arbeitstag leider une&rbrochent#8230;Aber so hab ich Zeit, mir das hier anzusehen…Schön, dass Du mir das verraten hast Und wehe Ihr schreibt hier nicht regelmässig, sonst schick ich den agressiven Hund Im Ernst, bin hin und weg von dem Projekt und kann es kaum erwarten täglich in Eurem Logbuch zu lesen…RESPEKT!
Pra mim, é excelent
Scris de Kelenna pe 08-05-2016 22:07

Pra mim, é excelente. E eu já vi esse filme duas vezes. Agora, ele é bem diferente mesmo dos demais filmes do Hitch. Dialoga bastante com o cinema de suspense e terror cooenmporântes por ser mais sangrento e brutal. http://maovgsjz.com [url=http://jenbfbrvndw.com]jenbfbrvndw[/url] [link=http://ivjutdk.com]ivjutdk[/link]
I'd take hanging
Scris de Dweezil pe 08-05-2016 16:43

I'd take hanging out with Jim Breanndburg in the Arctic over winning Lotto any day. His photographs have been an inspiration to me for as long as I've known of his work. Thanks for this, Bob.
Cheers pal. I do apr
Scris de Jeana pe 07-05-2016 16:13

Cheers pal. I do aprpceiate the writing.
Scris de Anonim pe 31-05-2015 12:05

se schimba atestatul de persoane atnci cand schimbi permisul de conducerem si domiciliul inscris pe acesta.
E
Scris de Anonim pe 07-01-2015 00:40

Am rezidenta de 8 ani an spania si mi am schimbat permisul romanesc cu cel spaniol si acuma mi am gasit de lucru an romania pot salucrez ca sofer camion an romania cu cel spaniol
DISCRIMINAREA PERMISELOR DE CONDUCERE ROMANESTI IN SPANIA
Scris de Anonim pe 08-11-2013 23:46

MA AFLU SI IEU IN ACEASI SITUATIE CA ,TOTI SOFERI CARE AU POSTAT COMENTARI IN LEGATURA CU TAMPITA ASTA DE LEGE CARE NE INTERZICE DREPTU DE A CONDUCE IN SPANIA CU CARNETE'C.E' RO EUROPENE SCOSE IN TIMP CE AM FOST REZIDENT IN ESP....OARE NU NE POATE AJUTA NIMENI SUNTEM TARA NIMANUI???? CHIAR TRBUIE SA FIM BATAIA DE JOC A TUTURORA ??OARE PENTRU CE AM ASTEPTAT ATATA TIMP SA FIM CETATENI EUROPENI CARE SUNT DREPTURILE CARE LE AVEM DE CE NU NE REPREZINTA NIMENI CAND AVEM O PROBLEMA DE REZOLVAT INTRO TARA STRAINA OAMENI BUNI CU CE GRESIM...DOAR PRIN SIMPLU FAPT CA SUNTEMI ROMANII????AS DORI SI IEU UN RASPUNS DIN PARTEA UNEI PERSOANE CARE CUNOASTE MAI BINE SITUATIA...
atestatul transport marfa
Scris de ciprian pe 09-12-2012 22:13

SA POT OBTINE atestatul transport marfa trebuie sa renunt neaparat la rezidenta in italia si sa schimb permisul?
daca am rezidenta in italia si permisul italian este obligatoriu sa renunt la rezidenta ca sa pot o
Scris de ciprian pe 09-12-2012 22:10

va rog sa ma informati
INTREBARE
Scris de STELA pe 13-11-2012 15:31

VA ROG IMI PUTETI SPUNE DACA AM FC SCOALA DE SOFERII IN ITALIA ESTE VALABIL CARNETU IN ROMANIA ? MULTUMESC
mi.a fost retinut permisul ptr alcolemie 0.45% pedeapsa 5luni fara a putea conduce in finlanda si pe
Scris de Anonim pe 14-07-2012 13:07

Mi s.a luat permisul in finlanda ptr alcolemie 0.45% aer expirat,nu mi s.au luat probe biologice, m.au pedepsit cu 5 luni fara drept de conducere pe teritoriul finlandez! Permisul a fost trimis in ro catre autoritati: ce se intampla,pot recupera permisul acasa ,imi fac dosar penal romanii, cum sa procedez?????
Scris de Anonim pe 15-03-2012 19:50

stiti pe cineva pe care lau descoperit ca are rezidenta in alt stat ue dupa ce a dat declaratie ca nu are rezidenta in alt stat adica mintind in vederea preschimbari permisului
permis
Scris de Anonim pe 28-11-2011 22:57

mi sa retinut permisul in spania pentru alcolemie pentru 6 luni pot conduce in romania
multumesc
buna
Scris de Anonim pe 28-11-2011 21:47

am caret italian si lam perdu.carabinieri miau dat un permis provizoriu.vreau sa stiu daca este valabil si in romania
Scris de dan pe 23-11-2011 22:21

sunt rezident in spania si mi-a furat permisul care e romanesc ,CE TREBUIE SA FAC
permis de conducere tip vechi din 1994
Scris de Lazar pe 18-11-2011 07:47

Salut
Am primit permisul in 1994 si acum vreau sa-l schimb.
Intrebarea mea este ca in acest caz procedura e acelasi, nu se pune problema ca e din 1994?
Si daca da, se poate schimba cu urgenta? Cam cit timp?Multumesc.
am permis de conducere romanesc poate sa imi ea puncte in spania
Scris de Anonim pe 04-10-2011 18:29

vreau sa stiu daca poate sa imi ea puncte de pe permis romanesc in spania poate cineva sa imi dea un raspuns va multumesc
ginditiva inainte
Scris de Anonim pe 20-09-2011 10:00

de ce sa schimbati codul rutier cind puteti sa incercati sa ii prindeti mai des pe cei ce merg cu viteza mare si sa le dati amenda cea mai mare.maibine vati gindi ca ar trebui sa fiti corecti cu toti cei aflati in trafic nu sa ii lasati in pace pe cei care comit infractiuni pentru ca are nustiu ce functie sau este baiatul nustiu cui ,asta inseamna dreptate.ce faceti voi este rasim
Scris de Anonim pe 22-08-2011 15:41

am avut permis romanesc,l-am schimbat in spaniol dupa care l-am pierdut cel spaniol si acum vreau sa-l schimb din nou in cel romanesc.Ce trbuie sa fac?
ptr.BOGDAN din spania
Scris de scorpion pe 11-08-2011 16:00

daca nu ai firma care lucreaza in ambele tari ...legea spune .turist 30 zile .adios
Pot conduce masina inmatriculata in strainate?
Scris de Bogdan pe 10-08-2011 19:22

am si eu o problema.As vrea sa vin in romania cu masina inamatriculata in spania, problema e ca masina nu e pe numele meu , e pe numele mamei mele, sunt trecut pe asigurare.as avea ceva probleme in romania?cat timp pot circula cu masina in romania?
PRESCHIMBAREA PERMISULUI SPANIOL IN ROMANESC
Scris de UTU pe 05-06-2011 16:53

SAL. DRAGI CETATENI VREAU SA STIU SI EU UNDE SUNT DREPTURILE NOASTRE? CUM SE POATE SA NU VREA ASTIA SA-TI SCHIMBE PERMISUL DECAT DACA RENUNTI LA REZIDENTA. DAR CE MI-AU DAT EI REZIDENTA ASTA , M-AM CHINUIT CA SA O OBTIN , CUM SA RENUNT LA EA DOAR ASA CA VOR EI. CE POT FACE CA SA-MI PRESCHIMB PERMISUL?
Scris de costy pe 19-05-2011 18:10

salutare... am obtinut rezidenta in italia de curand si mi s-a comunicat sa merg cu permisul si talonul masinii banuiesc pentru a plati taxele si asigurarea in italia nu? adica trenuie sa-mi trec masina pe italia? stiti ceva? merci
AM PERMIS ROMANESC SUNT SOFER PE CAMION IN SPANIA
Scris de Anonim pe 29-03-2011 20:52

PERMSU E DE ROMANIA B C E,,aici am vrut sa il schimb dar astia zic ca yo am luat categoriile C E dupa ce eream deja rezident in spania,,,adica aici nu sunt valabile,,,ca sa le schimb,,imi schimba si imi da permis spaniol cu categoria B ,,,TAMPITII,,acu intreb si yo pe camion poate sa imi faca politia ceva?amenda ceva,,,ca cica e recunoscut si cu masina nu am treaba,,da pe camion e alta mancare....daca trebuie sa il schimb pe spania trebuie sa fac iar scoala de soferi aici...multumesc anticipat!a,ti intampinat asa probleme,,,aveti permise romanesti si munciti pe camion in spania?un sfat va rog,,e vorba despre locu de munka.in cazu meu
Scris de Anonim pe 28-03-2011 12:20

am carnet de 1 luna in romania,dar vreau sa plec in spania .pot conduce acolo
am carnet de romnia si sunt in spania
Scris de flaviu pe 20-03-2011 02:49

cum am spus si in titluam carnet romanesc si stau in spania de vre-0 5 ani si conduc zi de zi in valencia si nu am avut nici o problema serioasa dor una micutza la care un domn bulan m-a intrebat6 de cate vreme am rezidenta si i-am raspuns ca doar de un am si raspunsul acestuia a fost ca ar trebui sa imi schimb permisul in spaniol ,...concluzia mea e ca daca sti sa vb cu ei scapi usor ,eu i0am zis ca nu stiam si ca mi-l voi schimba cat de curand posibil ceea ce nici in ziua de azi nu am facut0o dein motivul ca in vara am de gand sa ma duc in ro sa imi fac si alte categoruii si cu cel spaniol nu te va lasa sa faci asa ceva ci te vor trimuite in tzara unde ai rezidentza unde costa o mie si ceva,si categoria b cand am facut-o m-au intrebat la scoala de socferi si m-au si pus sa semnez o hartie cum ca nu am rezidentza in alta tzara si binenteles ghicitzi ce am facut?....am semnat ca nici dracu nu te cauta,asa ca daca va intreaba cineva de rezidenta nu cumva sa spuneti ca aveti asa ceva si in strainatate facetzi pe prostii si spunetzi ca suntetzi in vacantza sau daca masina este cu numele vostru spunetzi ca suntetzi de o perioada scurta in tzara respectiva......scuzati daca considerati ca v-am plictisit sau v-am tzinut ocupatzi cu toate ca nu este raspunsul la problemele voastre dar spar sa ajut pe cineva care are nevoie de acest sfat . ca pe mine era sa ma coste o ie de euro si am rezolvat-o cu aproape 200
Scris de Anonim pe 09-03-2011 18:32

am permis cat b si d plus atestat cum pot sa obtin e
Scris de Anonim pe 09-03-2011 18:28

am permis cat b si d plus atestat cum pot sa obtin e
Scris de Anonim pe 09-03-2011 18:22

am permis cat b si d plus atestat cum pot sa obtin e
permis spaniol retinut in romania ptr alcolemie
Scris de Anonim pe 04-02-2011 18:39

salut am 5 ani de spania si in 2010 miam luat carnetu in spania de sarbatori am fost in ro si dupa o petrecere ma retinut politia am dat 050mg/L,aer respirat miau fost luate probe bilogice mi sa retinut permisu si mi sa facut dosar penal e prima abatere am scos 1.25 la prima 1.10 la adoua proba alcool in sange ,intrebare mea este ...sunt fara drept de a conduce doar in romania sau si in spania .. am fost la trafic si misa spus ca am permisul in vigoare valabil ce relatii are romania cu spania si cum ma poate afecta acest lucru in spania ?cine a mai patit sau stie sa lase comentarii multumesc
Scris de Anonim pe 25-01-2011 09:35

m-am intors in Romania de 2 ani ,aveam carnet de conducere eliberat in Italia ,unde am locuit 8 ani ,mi l-au furat ce trebuie sa fac pentru a avea din nou carnet de conducere ,fara a merge in Italia?
Scris de gogu pe 08-01-2011 00:24

mia fost suspendat permisuyl 8 luni in spania din cauza alcolemiei,,ma intreb daca pot conduce in romania ,,permisul nu lam dat autoritatilor spaniole...doresc un rsp care stie

Scris de yonut pe 26-12-2010 19:42

am masina trecuta pe numele meu cu numere de romania dar sunt in italia se aude ca daca am rezidenta aici in italia nu pot sa conduc masina mea.Poate cineva sami dea mai multe explicati pot sa o conduc aici in italia,chiar daca am rezidenta aici sau de ce nu se poate
buna
Scris de marius pe 22-12-2010 16:22

mi sa expirat permisul
de conducere am fost sal schimb dar aici nu mil schimba deoarece este spaniol si trebuie sa merg in spania pt al schimba.cine imi poate zice daca se poate schimba aici?sau trebuie sami fac bagajul>>>>>>>>>>>>...
atestate
Scris de Anonim pe 26-11-2010 15:10

daca am atestate adr obtinute in spania se pot schimba in cele romanesti in cazul in care vreau sa le schimb in romania?si pt permis la fel?
Raspuns la treaba cu atestatul romaesc la carnet spaniol
Scris de Anonim pe 17-11-2010 14:22

RASPUNS PENTRU :
HOTIIII !!!!!!!!!!!!!!!!
Scris de Anonim pe 15-10-2009 16:40

SUNT REZIDENT IN SPANIA DE 5 ANI AM SCHIMBAT PERMISUL DE CONDUCERE ROMMANESC CU CEL SPANIOL.DIN CAUZA CRIZEI AM VENIT IN RO SI AM VRUT SA MA ANGAJEZ SOFER DAR VOR ATESTAT.NU VOR SAMI ELIBEREZE ATESTAT PE MOTIV CA AM PERMIS SPANIOL!DACA VREAU SAL SCHIMB AU ZIS SA MA DUC IN SPANIA SA RENUNT LA REZIDENTA!CRED CA MA DUC LA HAGA SUNT CETATEAN ROMAN,CRED CA VOR SPGA !!!!!ASA MERGE LA ROMANI.
STIE CINEVA CARE ESTE SITUATIA ?CUM POT SA PROCEDEZ?


Dupa cum ai remascat si tu sunt hoti. Eu iti zic cazul meu. Sunt rezident in Spania de 10 ani , anul acesta am solicitat cetatenia. Am carent spaniol din 2006, cu toate gradele. A trebuit sa fac scoala de soferi in Spania din nou , pe vremea aia nu se recunostea carnetul romanesc( care il am din 1996). In 2008 si 2009 am locuit in Timisoara. Am lucrat la o firma de betoniere cu carnetul spaniol si mi-am scot atestatul la Blitz Auto, tot cu carentul spaniol. Concluzia: suntem cetateni europeni, carentul romanesc sau sapaniol au aceiasi valoare, in oricare tara din UE. In Romania se recunoaste carnetul spaniol si poti sa-ti dai linistit atestatele . Sper ca am fost de folos.
Scris de Anonim pe 18-05-2010 19:43

buna,eu am permis de italia si rezidenta tot in italia,daca vreu sa ma stabilesc din nou in romania,trebuie sa mai schimb permisul?sau este valabil in toata europa?
va multumesc anticipat.
cum fac sa ami scot C si E in tara daca miam scos B in spania
Scris de bula pe 04-05-2010 15:45

miam scos B in spania si acum as vrea sa ami scot C si E in tara si mi sa spus ca nu se poate ca tre sa renunt la rezidenta spaniola ca sa pot schimba carnetul in romania daca as renunta sar putea sa ami schimb carnetul spaniol si pana la urma sa ami pot scoate C si E . daca cineva ma poate ajuta cu vreo informatie va multumesc mult
Caut loc de munca ca sofer in strainatate.
Scris de Anonim pe 03-05-2010 11:13

Sunt sofer profesionist, am 38 ani, permis de conducere din 1992, cat. B, C, D, E, atestate transport marfa si persoane, card tahograf digital, experienta pe autobus, camion, minibus si caut loc de munca in strainatate. Sunt disponibil imediat. Multumesc celor ce ma pot ajuta macar cu o informatie. Ma puteti contacta la telefon: 004-0740.49.56.36 sau mail: shefu1@yahoo.com
Scris de Anonim pe 19-04-2010 23:39

POATE CINEVA SAMI DEA UN RASPUNS INLEGATURA CU CARNETUL SUSPENDAT 3 LUNI
Scris de Anonim pe 19-04-2010 23:32

mi sa suspendat carnetu anul trecut pentru viteza pentru 3 luni.si nu lam ridicat ce trebuie sa fac .carnetu e de spania si mi sa suspendat in romania
Scris de claudia cluj pe 14-04-2010 14:59

in legatura cu permisul pierdut am facut o reclamatie la prefect astept raspuns sa vad imi fac permis aici in ROmania sau ma trimit in Spania.daca se afla cineva in situatia mea si aobtinut permisul din tara sa posteze un comentariu .Multumesc
Scris de Anonim pe 08-04-2010 13:52

am facut scoala de soferi in Spania - cu carnetul obtinut acolo pot conduce in Romania? sau tre s-al schimb ?
sal
Scris de claudia cluj pe 01-04-2010 14:27

am permis romanesc si l-am pierdut am declarat ca am rezidenta comunitara in spania si m-au trimis sa imi fac permisu acolo daca vreau permis romanesc sa renunt la rezidenta va rog sa imi sa ma ajute cineva cu vreo informatie eu nu o sa ma duc sa imi facacolo permisu ii o aberatie Va multumesc
Scris de Anonim pe 07-03-2010 17:36

Suntem in urma cu 80 de ani fata de tarile Europene ce trebuie sa schimbam prima oara eu cred ca mentalitatea felul de a gindi atit noi cetatenii cit si organele astea care stau pinda precum COIOTI UN CORDIAL SALUDO
Cum pot sa schimb un permis din anul 1987
Scris de Anonim pe 05-03-2010 09:53

Am permis de conducere din anul 1987 .Ma poate ajuta cineva sa mi spuna ce am de facut .Am nevoe sa conduc .Nu am transport sa pot sa ajung acasa de la servici.
PERMIS SUSPENDAT
Scris de ANDREI pe 23-02-2010 16:10

numele meu este ANDREI .M-I SA SUSPENDAT DREPTUL DE A CONDUCE PE O PERIOADA DE 3 LUNI DAR NU AM PREZENTAT PERMISUL LA POLITIE .CE SE INTAMPLA IN ACEST CAZ?
permis
Scris de Anonim pe 17-02-2010 15:03

am rezidenta in spania dar sunt de 2 ani in romania si muncesc aici.doresc sa obtin cat c,e,d.mi se spune ca nu am voie sa fac scoala de soferi profesionisti.este adevarat?cum este posibil?
permis de conducere eliberat in spania si suspendat in romania
Scris de Adriansete pe 05-01-2010 18:18

am fost oprit de un domn politist in Turnu Mag. pentru ca nu am oprit la un stop intro intersectie cu vizibilitate mai mare de 250m. si am fost rugat sa suflu in alcolimetru care a indicat 0,44 mg alcol in aerul respirat am fost condus sa mi se ia probe de sange am dat o declaratie la politie am fost condus sa dau a doua proba dupa o jumutate de ora mai bine . si as vrea sa stiu ce mi se poate intampla in acest caz cand trebuie sa ma intorc in Spania. spunetimi daca aveti cunostinta ce mi se va intampla, daca trebuie sa aman plecarea sau ce trebuiesa fac? Sila ce sa ma astept?
legate de permis
Scris de Anonim pe 19-12-2009 11:10

am plecat sa lucrez in spania si m-am facut rezident cu drept de lucru am schimbat permisul de conducere in spaniola si dupa un an nu am mai lucrat in spania m-am intors in romania ,am schimbat permisul in romana,si am facut scoala de soferi ca sa am categoria ,^[ce]de camion,l-am luat am lucrat in romania ,un an si nu am mai mers a venit criza, si am plecat din nou in spania,la lucru am gasit aici de lucru ca camioner,dar nu am putut conduce pentru ca permisul laut in romania nu este valabil cat timp esti rezident in spania,casa pot conduce trebuie sa fac sc.de soferi aici,asa ca nu stiu ce sa mai inteleg,multumesc pentru rabdare astept opinia dumneavoasta, un saludo
Scris de Anonim pe 29-10-2009 15:06

citeste si directiva 91/439 CE SI mergi cu legea si aratale-o ca nu stiu sa interpreteze legea .credema stiu ce spun.sant obligati sa iti preschimbe permisul pt ca esti cetatean roman.nu au cum sa te oblige sa renunti la reyidenta.mergi la prefect si fa o reclamatie.bafta
Scris de Anonim pe 29-10-2009 14:55

nu trebuie sa renunti la rezidenta.se face confuzie intre rezidenta dintr-o tara si resedinta principala sau normala care inseamna ca locuiesti efectiv intr-o tara mai mult de 185 de zile intr-un an.oricum nu se aplica cetatenilor romani care au dreptul la permis romanesc fara a renunta la rezidenta straina.te sfatuiesc sa mergi la bucuresti sa declari ceea ce ti s-a intamplat.acolo sunt mai destepti si o sa vezi ca am dreptate,numai ca trebuie sa ai multa rabdare.citeste si tu H.G.1391/2006,O.U.G.195/2002.
HOTIIII !!!!!!!!!!!!!!!!
Scris de Anonim pe 15-10-2009 16:40

SUNT REZIDENT IN SPANIA DE 5 ANI AM SCHIMBAT PERMISUL DE CONDUCERE ROMMANESC CU CEL SPANIOL.DIN CAUZA CRIZEI AM VENIT IN RO SI AM VRUT SA MA ANGAJEZ SOFER DAR VOR ATESTAT.NU VOR SAMI ELIBEREZE ATESTAT PE MOTIV CA AM PERMIS SPANIOL!DACA VREAU SAL SCHIMB AU ZIS SA MA DUC IN SPANIA SA RENUNT LA REZIDENTA!CRED CA MA DUC LA HAGA SUNT CETATEAN ROMAN,CRED CA VOR SPGA !!!!!ASA MERGE LA ROMANI.
STIE CINEVA CARE ESTE SITUATIA ?CUM POT SA PROCEDEZ?
Scris de Anonim pe 07-10-2009 10:55

oameni buni,
daca aveti permis romanesc si rezidenta in alta tara,statul roman este obligat sa va schimbe permisul deoarece sunteti cetateni romani si aveti dreptul la permis romanesc.nu va mai lasati influentati de unele persoane din politie care nu cunosc legile sau le interpreteaza eronat-ex.in Arges-
Am intrebat si la Bucuresti si mi s-a confirmat cele spuse mai sus.
Bafta si multa rabdare...
RETINEREA PERMISULUI SPANIOL IN ROMANIA PENTRU ALCOOLEMIE DE 0.8
Scris de Anonim pe 06-07-2009 12:22

PERMISUL A FOST ELIBERAT IN SPANIA SI AU FOST RETNUT DE POLITISTI TGMURESENI PENTRU ACCIDENT FARA URMARI, N-A FOST NICI O ALTA MASINA IMPILACATA, SI PE DOVADA AU SCRIS DOSAR PENAL FARA DEREPT DE CIRCULATIE. CE E DE FACUT?
schimbare permis
Scris de Anonim pe 24-03-2009 17:14

am rezidenta de spania si trebuie sa schimb permisul de conducere, momentan locuiesc in romania si astia nu vor sa imi schimbe permisu ca nu se poate cica sa ma duc in spania ca am rezidenta acolo, voi ce stiti?
mi-au luat carnetul
Scris de Roxana pe 04-03-2009 13:03

mi-au luat carnetul si mi-au dat si amenda. cand ma duc sa-l ridic, trebuie obligatoriu sa am amenda achitata ???? stie careva ?
pot sa ma fac politist daca am dosar penal pt consum de alcool?
Scris de Anonim pe 01-03-2009 19:12

vreu sa ma fac politist
ambaut putin si mau lasat fara permis nenorociti.cum este posibil asa ceva?
Scris de Anonim pe 01-03-2009 19:09

am fost la discoteca aseara si am beut si eu oleaca de tuica ,pe drum mau oprit militieni si mau pus sa suflu intr o teava cica 0, 68 la suta in aeru suflabil . domne ce jigodi moarte caschtelor albe
Scris de Anonim pe 28-08-2008 17:44

care este diferenta dintre viza de flotant in alta tara si rezidenta normala???
daca eu am fiza de flotant in alta tara, nu am voie sa fac permisul de conducere in Romanaia?( Cartea de Identiate si Pasaportul sunt cu domiciliul stabil in Romania!!!)
hmm
Scris de Anonim pe 06-04-2008 16:45

bine dar ce teste se fac .... adica daca nu il absolv se prelungeste cu inca 30 zile?!
oricum in decret scrie ceva si in pe strada e cu totul altceva .
Scris de petre pe 09-11-2007 17:17

daca am permisul suspendat in tara pot conduce cu el in Spania?
Scris de Anonim pe 24-10-2007 01:06

ma intereseaza sa stiu daca permisul de conducere pe care il am din 1993 si nu l-am schimbat il mai pot schimba eu sint in spania
Scris de Anonim pe 22-07-2007 23:10

bravo dan diaconescu, lazarus si otv! va iubim!
Scris de Anonim pe 18-07-2007 15:28

ANONIM
hai otv!
Scris de alinusa pe 02-07-2007 19:25

am 55 ani si ma uit mereu la otv.lazarius a zis pe post ca se schimba cosul rutier datorita lui.are dreptate!hai lazarius, cu ochi frumosi
hhhhhhhhhh
Scris de Anonim pe 02-07-2007 19:23

toate sunt in favoarea conducatorilor auto

Posteaza un comentariu

Autor
Titlu
Comentariu
VerificareIntrodu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.

   INTREBAREA ZILEI
Esti tare la masini? Demonstreaz-o!
Raspunde corect si ia-ne punctele!


Ce fenomen apare cand incarcatura este transferata de la suspensiile fata la cele spate?


Oprirea motorului
Acvaplanare
Plonjare
Apupare
Derapaj


   NOU!    Masini noi Concepte Supercar

  Vine primavara: GT86 se decapoteaza
Ca tot ne bucuram noi astazi de un inceput de primavara, iata ca prevestitorii acesteia sosesc inaintea ei – eu o asteptam de cand s-a lansat versiunea coupe – in [ continuare ... ]

  Detroit 2013 – BMW i3 Concept Coupe
L-am tot vazut, in poze, pe internet, in desene si concepte. Am auzit de el, dar nu l-am vazut in “carne si oase”. Iata ca, in sfarsit conceptul electric al [ continuare ... ]

  Totul despre Skoda Rapid. Cat costa in Romania
Noua SKODA Rapid se lanseaza in Romania cu un pret de intrare de 11.990 Euro (TVA inclus). Primul automobil SKODA care se inscrie in noua linie de design a marcii va [ continuare ... ]


mai multe modele noi...SFATUL ZILEI:

Daca simti un miros urat in masina apeleaza la serviciul de igienizare a instalatiei de aer conditionat auto! Preturi de la 49 lei / masina!

   HOT STUFF

  Reginele industriei auto, atentie! Volvo S60 Polestar a pus ochii pe premiul cel mare
Suedezii de la Volvo planuiesc sa detroneze reginele BMW M3 si Mercedes C63 AMG din topul masinilor de inalta performanta care nu costa cat o casa de vacanta la Monaco. [ continuare ... ]

  SIAMB 2012: o mare dezamagire
SIAB. Ahh, ce amintiri. Parca ieri il rugam in genunchi pe tatal meu sa ma duca la evenimentul auto al anului in Romania. Prima editie la care am fost s-a desfasurat in [ continuare ... ]

  Lexus LF-A Nurgburgring, un un vis de neatins
Cine nu a visat macar o data in viata lui sa se urce la volanul unui supercar atat de exclusivist incat pana si Bill Gates trebuie sa stea la coada pentru a-l cumpara? [ continuare ... ]


vezi si alte informatii importante

   ANUNTURI SECOND HAND
Cauti oferte de masini second hand? Vrei sa-ti vinzi masina?
Foloseste GRATUIT baza de date
AUTOspot.ro!

adauga un anunt
cauta o masina
 
Volkswagen BORA (2002)

5260 €

 
Volkswagen BORA (2003)

5480 €

 
Skoda FABIA (2008)

2500 €

 
Skoda FABIA (2008)

2500 €

 
Ford FOCUS (2000)

3750 €

 
Opel ASTRA (1997)

1500 €

 
Renault 19 (1993)

1200 €

 
Nissan MICRA (2001)

3500 €

 
Ford TOURNEO CONNECT (2003)

7500 €


cauta prin toate anunturile
pune la vanzare masina ta!

    FORUM - DISCUTII DESPRE MASINI

Ai intrebari, nelamuriri sau probleme cu masina? Scrie-le pe forum si vei primi raspuns de la membrii si administratorii nostri!

Ultimele mesaje:

Tepar Cristi Cotea Craiova. Fereste-te de 1-z.ro!


scris de mircea pe 14 Mar, 20:59

Reparatii Injectoare Pompa Duza 1.9 TDI - 2.0 TDI


scris de victor56 pe 20 Feb, 13:36

Testari si Reparatii Injectoare Common Rail Delphi


scris de ady28 pe 17 Feb, 19:52

Reparatii Injectoare Logan 1.5 DCI


scris de victor56 pe 13 Feb, 12:49

REPARATII INJECTOARE OPEL ASTRA 1.7 CDTI


scris de victor56 pe 04 Feb, 13:31

Reparatii Injectoare - Reconditionari Injectoare


scris de victor56 pe 05 Dec, 14:40

WV Eos


scris de Elle pe 27 Aug, 10:33

Probleme Ford Focus - Probleme Ford Mondeo


scris de Victorx56 pe 25 Aug, 15:08

cutie automata vs. cutie manuala


scris de roantonyo pe 13 Aug, 15:41

Testari si Reparatii Injectoare Common Rail Bosch


scris de ady28 pe 24 Jul, 21:20


scrie pe forumStatistica vizitatori

Acum: 12 vizitatori si 3 membri
Astazi: 1.143 vizitatori
Ultima luna: 31.574 vizitatori

Vezi membrii care sunt on-line acum