Nu esti logat!

Login  |  Nu ai cont? Creeaza cont nou!
CAUTA pe site

NOUTATI auto TEST drive din TRAFIC CONSILIER auto SERVICII auto INTERACTIV
stiri

masini noi

concept cars

super cars
test drive

VIP drive

galerii foto

galerii video
subiectul zilei

pe magheru

petrecerea de pietoni

destinatii
consilier juridic

financiar

service / tehnologie

tuning
ghid adrese utile

anunturi second hand

incarcare freon auto

baterie auto
intrebarea zilei

top membri

forum de discutii

contact


0,5 euro pe gramul de CO2 emis, taxa auto minima


Scris de green pe 12-03-2008

emisiiMasinile care au inscris in cartea tehnica un nivel al emisiilor de carbon de pina la 120 de grame pe kilometru nu vor avea taxa de inmatriculare, iar taxa minima pe gram va fi de 0,5 euro, au dezvaluit surse guvernamentale pentru Cotidianul.

Taxa pe gramul de CO2 va fi progresiva, in functie de emisii. Astfel, pentru emisii de CO2 de pina la 120 de grame pe kilometru, nu va exista taxa. Pentru emisii intre 120 si 150 de grame pe kilometru, taxa va fi de 0,5 euro pe gram. La peste 150 de grame, taxa va fi de un euro, iar la 200 de grame, cel mai probabil, va fi de 1,5 euro. "Dacia va avea o taxa de 1,5 euro pe gram", spun sursele citate.

Acest pas al Guvernului, pe care il negociaza in prezent cu UE, ar conduce la scaderi importante ale taxei de inmatriculare pentru masinile nepoluante. Adica, pentru o Dacie Logan diesel de 1,5 litri, care emite 120 de grame de CO2 la un kilometru, ar urma sa se plateasca 60 de euro, fata de o taxa de prima inmatriculare calculata in prezent la 168 de euro.

Insa pentru modelul de 1,6 litri pe benzina, care emite 172 de grame de CO2 pe kilometru si care are in prezent o taxa de 183 de euro, noua taxa ar urca la 258 de euro.

Noua formula ar scadea costurile celor mai "curate" dintre SUV-uri. De exemplu, Hunday Santa Fe ar avea o taxa de aproximativ 300 de euro in loc de 837 de euro, in prezent.

Daca acest nou proiect va fi aprobat, Ford Fiesta, masina care urmeaza sa fie produsa la Craiova, ar avea taxa zero, avind emisii de dioxid de carbon de doar 116 grame la kilometru.

Guvernul lucreaza la ultimele modificari privind taxa auto dupa ce Comisia Europeana a solicitat ca noul sistem de calcul, corelat cu emisiile de carbon, pe care-l agreeaza, sa fie introdus si pentru masinile Euro 3, nu doar pentru autovehiculele Euro 4 si Euro 5, cum a propus Executivul.

Guvernul a trimis Comisiei Europene (CE), in urma cu trei saptamini, o noua scrisoare privind taxa de poluare auto, in care a fost prezentata o formula de calcul corelata cu emisiile de carbon.

Executivul a propus ca taxa auto sa fie calculata in functie de emisiile de CO2 pentru masinile Euro 4 si Euro 5, iar pentru celelalte autovehicule sa fie aplicata actuala formula convenita cu Uniunea Europeana. Adica in functie de capacitatea cilindrica, vechime si catalizator. Guvernul vrea insa o crestere sensibila a sumelor pentru masinile Euro 2, Euro 1 si non-Euro, fata de proiectul lansat in dezbatere in luna ianuarie.

Propunerea de taxare pe baza emisiilor de CO2 la autovehiculele Euro 4 s-a bazat pe faptul ca acestea sint singurele masini care au inscrise in documentele de identificare emisiile de dioxid de carbon exprimate in grame pe kilometru. Reprezentantii Guvernului si cei ai CE au negociat in ultimele doua saptamini asupra acestei formule, iar expertii europeni au cerut ca taxa sa fie calculata in functie de emisiile de CO2 si pentru masinile Euro 3. Solicitarea Comisiei ridica o serie de probleme autoritatilor deoarece nu pentru toate autovehiculele de tip Euro 3 este inclus in cartea tehnica nivelul emisiilor de dioxid de carbon, au declarat agentiei MEDIAFAX surse guvernamentale. "Guvernul incearca acum sa clarifice din punct de vedere tehnic solutia prin care taxa pentru masinile Euro 3, fara nivelul emisiilor de CO2 inclus in cartea tehnica, sa fie totusi calculata pe baza acestor emisii. Ordonanta este definitivata, dar se lucreaza inca la anexa", au afirmat sursele citate.


Basescu si Tariceanu se taxeaza reciproc

Presedintele Traian Basescu i-a cerut in mod expres premierului Calin Popescu Tariceanu, intr-o scrisoare trimisa luni, sa dispuna printr-o ordonanta de urgenta eliminarea taxei de prima inmatriculare. "Incetati sa-i mai desconsiderati pe romani, pentru ca, odata intrati in Uniunea Europeana, romanii sint aparati si de institutiile europene impotriva oricarui act ilegal si abuziv al Guvernului Romaniei", se arata in scrisoarea presedintelui.

Premierul Calin Popescu Tariceanu, ca de altfel majoritatea partidelor politice, exceptind PD-L, l-a acuzat pe Basescu de populism. Primul-ministru a declarat chiar ca ii va cere lui Basescu sa nu-i mai trimita nici o scrisoare de acum inainte pentru ca a constatat ca "le primeste la televizor, si atunci nu mai are rost sa strice atita hirtie". "Regret ca adopta o astfel de pozitie si nu face decit sa-mi intareasca convingerea ca in loc sa avem un presedinte preocupat de soarta romanilor e mai degraba interesat sa cistige capital electoral din orice", a mai spus Tariceanu.


InfoNews

Intra in comunitatea Auto Spot de pe Facebook




6 comentarii. Posteaza un comentariu

raspunsuri?
Scris de Adriana pe 28-02-2009 23:54

Aici mai si raspunde cineva..sau doar punem intrebari ?:( any luck? Si eu caut pt vw polo 1.2 e4:(
Scris de Doar eu pe 10-12-2008 04:11

va rog as vrea sa stiu care este emisia de co2 pentru un Volkswagen polo euro 4 capacitatea cilindrica de 1200
emisie CO2
Scris de Anonim pe 17-09-2008 09:18

Care este emisia standard de CO2 pentru o fiesta din 2004 diesel ?
co2
Scris de mihaela pe 04-07-2008 12:52

cum aflu pentru euro4 care este emisia daca aceasta nu este scrisa in cartea tehnica?
CO2
Scris de Anonim pe 10-06-2008 11:42

Daca nu am trecut in cartea tehnica emisiile co2 pentru un opel astra h din 2005 , euro4, cum o sa mi se calculeze taxa?
emisii co2
Scris de Anonim pe 07-04-2008 21:49

as vrea sa stiu care este emisia de CO2 pentru un ford fiesta din 2002 1,4l benzina euro 4?

Posteaza un comentariu

Autor
Titlu
Comentariu
VerificareIntrodu cu grija caracterele din imaginea de mai jos.





   NOU!    Masini noi Concepte Supercar

  Vine primavara: GT86 se decapoteaza
Ca tot ne bucuram noi astazi de un inceput de primavara, iata ca prevestitorii acesteia sosesc inaintea ei – eu o asteptam de cand s-a lansat versiunea coupe – in [ continuare ... ]

  Detroit 2013 – BMW i3 Concept Coupe
L-am tot vazut, in poze, pe internet, in desene si concepte. Am auzit de el, dar nu l-am vazut in “carne si oase”. Iata ca, in sfarsit conceptul electric al [ continuare ... ]

  Totul despre Skoda Rapid. Cat costa in Romania
Noua SKODA Rapid se lanseaza in Romania cu un pret de intrare de 11.990 Euro (TVA inclus). Primul automobil SKODA care se inscrie in noua linie de design a marcii va [ continuare ... ]


mai multe modele noi...



SFATUL ZILEI:

Daca simti un miros urat in masina apeleaza la serviciul de igienizare a instalatiei de aer conditionat auto! Preturi de la 49 lei / masina!

   HOT STUFF

  Un SCUBAru pe fundul lacului
De la o masina cazuta intr-un lac inghetat din Finlanda te-ai astepta la orice, numai sa porneasca la prima cheie nu. Dupa ce a zacut pe fundul lacului mai bine de trei [ continuare ... ]

  Lodgy, primul monovolum din istoria Dacia (Galerie foto)
Este oficial! In martie 2012, la Salonul Auto de la Geneva, baietii de la Dacia vor lansa cel de-al saptelea model din gama producatorului roman. Pentru a nu ne tine ca [ continuare ... ]

  Audi RS4 Avant: concediul alaturi de familie nu a sunat niciodata mai bine
Pentru ca vara s-a instalat cum trebuie pe meleagurile noastre, am considerat ca ar fi bine sa discutam despre o masina perfecta pentru concediul pe care sunt sigur ca de [ continuare ... ]


vezi si alte informatii importante

   ANUNTURI SECOND HAND
Cauti oferte de masini second hand? Vrei sa-ti vinzi masina?
Foloseste GRATUIT baza de date
AUTOspot.ro!

adauga un anunt
cauta o masina
 
Volkswagen BORA (2002)

5260 €

 
Volkswagen BORA (2003)

5480 €

 
Skoda FABIA (2008)

2500 €

 
Skoda FABIA (2008)

2500 €

 
Ford FOCUS (2000)

3750 €

 
Opel ASTRA (1997)

1500 €

 
Renault 19 (1993)

1200 €

 
Nissan MICRA (2001)

3500 €

 
Ford TOURNEO CONNECT (2003)

7500 €


cauta prin toate anunturile
pune la vanzare masina ta!

    FORUM - DISCUTII DESPRE MASINI

Ai intrebari, nelamuriri sau probleme cu masina? Scrie-le pe forum si vei primi raspuns de la membrii si administratorii nostri!

Ultimele mesaje:

Leasing - ce se intampla in caz de furt?


scris de dinielligoyo pe 26 Mar, 14:12

ajutati-ma va rog!!!!!!


scris de dinielligoyo pe 26 Mar, 14:06

Poze Dacia Logan Tunata


scris de dinielligoyo pe 26 Mar, 14:02

Bună ziua prieteni


scris de MartinKunde pe 16 Mar, 17:05

caut piese pt. Bora limousine


scris de aserty pe 12 Mar, 22:44

Ajutor .. probleme cutie viteza ford focus


scris de aserty pe 12 Mar, 22:42

ce parere aveti


scris de aserty pe 12 Mar, 22:41

un zbor anulat


scris de aserty pe 12 Mar, 22:37

cea mai buna fata


scris de Gahaka pe 11 Mar, 04:19

iuby meu vrea sa-si ia scooter


scris de aserty pe 13 Feb, 21:51


scrie pe forum



Statistica vizitatori

Acum: 12 vizitatori si 3 membri
Astazi: 1.143 vizitatori
Ultima luna: 31.574 vizitatori

Vezi membrii care sunt on-line acum